Има неща, които хората ненавиждат да слушат. Скрити хвалби, просене на

...
Има неща, които хората ненавиждат да слушат. Скрити хвалби, просене на
Коментари Харесай

Каквото и да се случва, никога не казвайте тези 10 неща!

Има неща, които хората ненавиждат да слушат. Скрити хвалби, просене на похвали или извинения, когато напълно няма защо да се извинявате. Списъкът може да продължи дълго, само че значимото е на първо място да помните, че поддържате връзка с хора, написа noviteroditeli.bg.
Психологът Джонатан Бенет споделя: „ Ако се държите досадно, хората в никакъв случай няма да ви вземат на съществено. “

1. Аз не ставам
Старайте се да не показвате минусите си. Подобни мнения са неуместни за останалите, тъй като ги слагат в състояние, в което би трябвало да спорят с вас, с цел да ви потвърдят противоположното. Плюс това известието въздейства на подсъзнанието.

Ако прекомерно доста се обвинявате и ругаете, то ще започнете да вярвате, че фактически има за какво. Вместо това се старайте да подчертавате какво харесвате у себе си, а не противоположното.

2. С това наподобявам непоносимо
Кой ли от нас не се е закачал на въдицата, с цел да си дръпне малко похвали? Ако го вършиме непрекъснато, то повярвайте: на хората рано или късно ще им писне. Едно е, когато желаете да ви убедят, че всичко е ок. Съвсем друго, когато си търсите удостоверение на това, което към този момент знаете.

Спестете време и изразете безмълвно мощните си качества, вместо да молите другите да ги споделят вместо вас.

3. Идея нямам за какво ме покачиха
Няма нищо неприятно в скромното фукане. Но е по-правилно да говорите за своите достижения, другояче това ще наведе множеството хора на погрешни мисли.

4. Извини ме, че вечерята е така…
Мнозина от нас се извиняват без нужда и в доста случаи това слага останалите в неловко състояние. „ Извини ме, не съм изчистила “, „ извини ме, че не ти купих безценен подарък “…

Престанете да съдите себе си за това, за което не биха ви съдили приятелите ви.

5. Всичко прецаквам
Не отивайте на територията на самоунищожението. Подобен комизъм е подходящ, когато сте дете: по-добре се надсмивайте над себе си независимо, в сравнение с да позволите това на останалите.

Колкото по-възрастни ставаме, толкоз повече би трябвало да демонстрираме на хората по какъв начин да се отнасят с нас, по тази причина е хубаво да сме положителни към себе си.

6. Така или другояче, нищо няма да излезе
Чертаете огромни проекти, а по-късно завършвате описа с фразата „ по този начин или другояче нищо няма да излезе “? Спрете. Представяйки си, че нещо няма да се случи, надалеч не понижава разочарованието от неуспеха на проекта.

Погледнете на обстановката положително и измислете проект Б.

7. Това коства ХХХ лв.
Някои хора въобще не желаят да знаят кое по вас какъв брой коства, защото това е зле скрито фукане. Ако говорите за нова покупка или пътешестване, хората не постоянно желаят да слушат какъв брой сте платили. Просто премълчете момента с парите.

8. Аз винаги…
Твърде евентуално е да попаднете в обстановка, в която да подведете някого. Няма нищо непрекъснато и колкото повече употребявате това фразеология, толкоз по-малко доверие заслужавате. Използвайте „ устремявам се “, „ постаравам се “.

9. За нищо
Ако някой ви благодари, то приемете благодарността му, вместо да махвате с ръка. На хората им е неприятно, когато на комплиментите им се гледа нищожно.

10. Имам доста работа
Съвсем обикновено е да откажете среща, тъй като графикът ви е цялостен. Но в случай че непрекъснато си намирате аргументи да не участвате в това или това, обърнете внимание. Да, имате доста работа. Повярвайте, вашите другари също!

Заетостта е жанр на живот. Никой не желае да чува тъжби и недоволства.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР